VACATURE:
Diëtist met affiniteit voor de behandeling van ernstig overgewicht (24 uur)
zo mogelijk per direct, regio ARNHEM

Vacature diëtist CFO Elst/Arnhem.pdf

 

 

Care for Obesitas en Obesitas Centrum Máxima
slaan handen ineen

Care for Obesitas B.V. is een samenwerking aangegaan met het Obesitas Centrum Máxima in Eindhoven.

 

Op woensdag 15 november 2017 tekenden partijen daartoe een Service Level Agreement in het Máxima Medisch Centrum te Eindhoven.

Met ingang van 1 december dit jaar worden patiënten van het MMC doorverwezen naar de diëtist van Care for Obesitas. Het gaat dan om patiënten die in eerste instantie afgewezen worden voor een maagverkleinende operatie, omdat zij niet voldoen aan de voorwaarden. 

 

Dokter Luijten van het MMC: “Om in aanmerking te komen voor een operatie moeten patiënten in de afgelopen vijf jaar een poging tot afvallen onder professionele begeleiding hebben gedaan. Dat zijn internationale criteria waar wij ons aan moeten, maar ook willen houden. Vanuit de samenwerking met Care for Obesitas kunnen wij onze patiënten deze begeleiding nu bieden. Dat kan hier in het Máxima zelf, maar ook elders in het land, als zij wat verder weg wonen. Nadien brengt de diëtist dan verslag aan ons uit en kunnen patiënten alsnog gescreend worden voor de operatie.”

 

Fons Kamphuis en Miranda Kienhuis van CFO zijn verguld met de verbinding met het Obesitas Centrum Máxima in Eindhoven: “Het MMC is een partij die in het zuiden van Nederland hard aan de weg timmert in de behandeling van overgewicht. Zorgverzekeraar CZ heeft het centrum recent nog benoemd tot voorkeursziekenhuis obesitaszorg. Dat betekent iets hoor. Ze groeien snel en net als Arnhem dragen zij het internationale keurmerk “Centre of Excellence”. Tja, dat zijn partijen waar we graag mee samenwerken. En we zien het als een compliment dat dat andersom ook zo is.”  

 

Op de foto ziet u dokter Arijan Luijten, bariatrisch chirurg van het MMC en Fons Kamphuis, directeur Care for  Obesitas, elkaar de hand schudden ter bezegeling van de samenwerking.

 

De samenwerking met het Obesitas Centrum Máxima volgt op eerdere samenwerkingsverbanden die Care for Obesitas is aangegaan met de Nederlandse Obesitaskliniek in Nieuwegein en “Vitalys, kliniek tegen overgewicht” uit Velp/Arnhem.

 


Care for obesitas en vitalys tekenen service level agreement

 

Op 6 september jl. hebben Care for Obesitas (CFO) en Stichting Vitalys, kliniek tegen Overgewicht, een Service Level Agreement getekend. Partijen hebben daarin vastgelegd dat CFO dieetadvisering gaat bieden aan patiënten die bij Vitalys een bariatrische ingreep ondergaan.

 

Directeuren Fons Kamphuis en Miranda Kienhuis van CFO zijn erg trots op de samenwerking met Vitalys: “Vitalys is een toonaangevende organisatie in Nederland als het gaat om bariatrische chirurgie. Niet voor niets dragen zij het keurmerk “Centre of Excellence”. Ze verrichten circa 1200 ingrepen per jaar en behoren daarmee tot één van de grootste centra van ons land. Ook internationaal wordt Vitalys geroemd om haar expertise en worden zij gevraagd voor presentaties. Voor Care for Obesitas betekent deze samenwerking een verbinding aan een kwalitatief sterke en grote partner."

 

"Onze diëtistes worden in staat gesteld hun ervaring en inzicht in de behandeling van (fors) overgewicht, verder te vergroten. Het behandelen van overgewicht is echt een specifieke tak van sport. Wij willen ons daar verder in specialiseren. Dit is dan ook een mijlpaal voor CFO en we verheugen ons zeer op de samenwerking met Vitalys.”, aldus Fons Kamphuis.

 

Op de foto ziet u Martin Kirch, directeur Vitalys en Fons Kamphuis direct na het tekenen van de overeenkomst.